Minkälainen asunto kannattaa ostaa sinkkuna

Asunnon ostaminen on aina iso päätös, joten on syytä miettiä tarkkaan minkälainen asunto kannattaa ostaa. Sinkku saattaa tarvita vain pienen asunnon, mutta toisaalta saattaa haluta jo ennakolta varautua parisuhteeseen ostamalla hieman isomman. Pariskunta puolestaan saattaa kaivata hieman enemmän tilaa tulevaa perheenlisäystä varten. Tarpeet ovat hyvin yksilöllisiä ja elämäntilanteeseen riippuvaisia, eikä siis ole yksiselitteistä vastausta sille …

Asuntolainan määrä

Kuinka paljon lainaa asuntoon

Ensiasunto vaatii lähes poikkeuksetta lainan ottamista pankilta. Lainaa ei kuitenkaan kannata ottaa yhtään enempää kuin on tarve, sillä iso laina tarkoittaa myös isoja korkokustannuksia. Kuinka paljon ja minkälaista lainaa kannattaa siis ottaa?

ASP-tilille säästäminen näillä vinkeillä helpottaa

Ensiasunnon osto on jännittävää aikaa. Tässä tekstissä perehdymme kysymykseen, joka varmasti askarruttaa monia; Kuinka aloittaa säästäminen ensiasuntoa varten? Emme niinkään keskity siihen, miten tulee säästää, vaan mihin kannattaa säästää. Vastaus ongelmaan on ASP tili! Koska tilien ehdot ovat usein kuitenkin monitulkintaisia, on hyvä perehtyä miksi, miten ja milloin ASAP-tilin avaaminen on kannattavaa.

Putkiremontti: Mitä pitää tietää?

Asunnon ostamiseen liittyy monenlaisia piilokuluja, jotka eivät näy suoraan myyntihinnassa, mutta voivat olla erittäin merkittäviä kokonaiskustannusten kannalta. Suurin piilokuluista lienee putkiremontti. Tässä blogitekstissä tarkastelemme putkiremontin kustannuksia ja tekijöitä, jotka vaikuttavat sen hintaan.

ASP tili: Kysymykset ja vinkit

ASP-tili herättää paljon kysymyksiä. Tässä blogitekstissä vastailen kysymyksiin säästämisestä ASP-tilille. Perehdymme muun muassa siihen, miten voit tehostaa säästämistäsi ja missä tilanteissa ASP-lainaa voi käyttää sijoitusasunnon ostamiseen.

TARINANI

Koulutukseltani olen luonnontieteiden opettaja ja filosofian tohtori, mutta teen YouTube -videoita ja autan asunnon hankinnassa. Miten olen päätynyt tähän? Tässä tarinani.