Asuntomarkkinoilla hyvät kaupat harvoin syntyvät itsestään. Markkinatuntemus ja neuvottelutaidot asuntomarkkinoilla ovat välttämättömiä, jos haluaa tehdä hyviä diilejä.

Olen viimeisten vuosien aikana auttanut satoja ihmisiä onnistumaan asuntomarkkinoilla ja välttämään asuntomarkkinoiden isoimmat sudenkuopat. Monet suomalaiset ovat kuitenkin melko toivottomia neuvottelemaan, jonka takia parhaat diilit jäävät saamatta.

Auttaakseni sinua onnistumaan asuntomarkkinoilla, olen rakentanut verkkokurssin, jossa opit kaiken olennaisen asuntomarkkinoilla neuvottelemisesta.

Tein itse ensimmäisen asuntokauppani Helsingissä vuonna 2014, jolloin onnistuin tinkimään pyyntihinnasta 22%.

Nähdessään kauppasumman, pankkivirkailija sanoi hyvin harvoin näkevänsä, että asuntoja myydään Helsingissä näin halvalla. Ehkä vieressä oleva kuva on hieman ylitulkintaa hänen ilmeestä, mutta hänen silmänsä olisivat varmasti tippuneet päästä, jos olisin kertonut hänelle, että edullinen kauppasumma piti sisällään myös kalliin kylpyhuoneremontin.

Asuttuani asunnossa kaksi vuotta, olin valmis tekemään seuraavat kaupat. Myin ensimmäisen asuntoni 43 000€ kalliimmalla kuin mitä siitä maksoin ja ostin samalla isomman asunnon samasta taloyhtiötä. Neuvottelun jälkeen onnistuin saamaan tämän kaksi kertaa suuremman asunnon niin edullisesti, että maksoin siitä vain 17 000€ enemmän kuin mitä sain ensimmäisen asunnon myynnistä.

Tässä vaiheessa moni kaveri alkoi kyselemään miten tein niin hyviä diilejä. Kyselyitä tuli niin paljon, että päätin perustaa YouTube kanavan, jossa vastailen ensiasunnon ostajien yleisimpiin kysymyksiin. Aloin myös konsultoimaan ensiasunnon ostajia ja pystyin sitä kautta auttamaan monia ihmisiä tekemään hyviä kauppoja asuntomarkkinoilla. Esimerkiksi asiakkaani Raimo ja Regina maksoivat  asunnostaan vain 120 000€ alueella, jossa vastaavan asunnon hinnat ovat yleensä 150 000-170 000€.

Lue Raimon ja Reginan tarina

“Haluttiin ostaa ensiasunto, joka samalla olisi hyvä sijoitus. Me ei koettu, että osataan arvioida kaikkia asunnon kustannuksia etukäteen, eikä tiedetty mihin kaikkeen meidän tulisi kiinnittää asunnossa huomiota. Meillä ei ollut kokemusta tarjouksen tekemisestä tai hinnan arvioimisesta. Sakarilta saatiin juuri sitä apua mitä tarvittiin.

Sakarin tarjoamat neuvot eivät olleet vain henkilökohtaisia mielipiteitä, vaan perustuivat tutkittuun dataan. Oli selvää, että Sakarin apu auttoi meitä hintaneuvoteluissa ja vältyimme ylihintaisen asunnon ostamiselta. Olemme tyytyväisiä kauppakintaan ja nautimme asunnostamme suuresti.”

Jonkun mielestä tämänkaltaiset kaupat voivat kuulostaa liian hyviltä ollakseen totta, mutta totta ne on. Tällaiset kaupat eivät kuitenkaan ole itsestäänselvyyksiä. Pitää tietää mitä tekee, mistä etsiä ja mistä naruista vetää.

Olen rakentanut verkkokurssin, jossa käydään läpi tärkeimmät asiat asuntomarkkinoilla neuvottelusta, jotta sinäkin voisit onnistua asuntomarkkinoilla. Kurssilla opit miten löydät hyviä asuntokohteita ja miten neuvottelet itsellesi näistä kohteista loistavia diilejä.


Neuvottelutaidot haltuun asuntomarkkinoilla

Asuntomarkkinoilla raha tehdään aina ostaessa. Paras tapa menestyä asuntomarkkinoilla on se, että tuntee markkinat ja osaa neuvotella.

Omat neuvottelutaitoni perustuvat vahvaan markkinatuntemukseen ja siihen, että olen tietoisesti kehittänyt neuvottelutaitojani läpi elämäni. Jo lapsena opin neuvottelun alkeet Kiinan toreilla, jossa perheeni asui. Siellä oppi nevottelemaan kaikesta, jopa tikkujäätelöstä.

Aikuisiällä olen lukenut kymmeniä aiheeseen liittyviä kirjoja ja tutkimuksia kehittääkseni neuvottelutaitojani entisestään. Olen testannut eri menetelmiä asuntomarkkinoilla, jotta oppisin mitkä menetelmät sopivat parhaiten Suomen asuntomarkkinoille. Usean menestyneen asuntokaupan jälkkeen tiedän, että kaikki tämä vaivannäkö on tuottanut tulosta.

Haluan myös auttaa sinua hiomaan neuvottelutaitosi kuntoon asuntomarkkinoita varten. Uskon, että neuvottelutaidot ovat kuin mitä tahansa taito, eli kuka tahansa voi oppia hyväksi neuvottelijaksi. Taidon kehittäminen kuitenkin vaatii tietotaitoa ja harjoitusta. Tällä kurssilla saat kaikki tarvittavat eväät siihen, että voit kehittyä hyväksi neuvottelijaksi.

Voiko asuntomarkkinoilla tinkiä hinnasta?

Moni uskoo, että jos asunnosta saa tingittyä 5-10%, on tehnyt hyvät kaupat. Helsingissä trendi on jopa se, että kauppoja ajatellaan hyväksi, vaikka asunnosta maksetaan enemmän kuin mitä siitä pyydetään….tämä on aivan älytöntä!

Useampi asiantuntija on suomessa sanonut, että tietyissä tilanteissa asuntomarkkinoilla voi tinkiä jopa 20%. Itse en ole useinkaan tyytynyt edes siihen. Uskon, itse, että kaikissa asuntomarkkinoissa ja kaupungeissa voi tehdä hyviä diilejä kun tietää mitä tekee. Alennusta voi tulla jopa yli 30% markkinahinnasta. Esimerkiksi itse ostin hiljattain Joensuun keskustasta asunnon 32% alempaan hintaan kuin mitä siitä pyydettiin.

Asuntomarkkinoilla pelkkien prosenttien tuijottaminen ei kuitenkaan tee kaupasta hyvää, sillä hyvät asuntokaupat ovat monen asian summa. Yksi tärkeä mittari hyvälle kaupalle on kuitenkin se, että asunnosta maksaa selkeästi vähemmän kuin millä asunnon saisi myytyä.

Onko tästä verkkokurssista minulle oikeasti hyötyä?​

Onnistuaksesi asuntomarkkinoilla sinun tulee ymmärtää markkinoita, osata poimia taloudellisesti järkevimmät kohteet ja osata neuvotella niistä itsellesi loistava hinta. Onnistuaksesi tässä sinun tulee osata:

 • Tunnistaa hyvät kohteet asuntomarkkinoilla
 • Tehdä taustaselvitykset huolella
 • Valmistautua neuvotteluihin hyvissä ajoin etukäteen
 • Soveltaa erilaisia neuvottelustrategioita eri neuvottelutilanteisiin

  Kurssin aikana opit näistä ja monesta muusta tärkeästä asiasta.

Verkkokurssi pitää sisällään neljä moduulia, jotka koostuvat seuraavista hyödyllisistä osista:

Moduuli 1

 1. Asuntomarkkinan makro-trendien ymmärtäminen ja hyödyntäminen
 2. Asuntomarkkinan mikro-trendien ymmärtäminen ja hyödyntäminen
 3. Asuntomarkkinat nyt ja tulevaisuudessa
 4. Asuntokauppojen ajoittaminen

Moduuli 2

 1. Mihin asioihin tulisi kiinnittää huomiota hyvien ostokohteiden löytämiseksi?
 2. Mitä tulisi tehdä jo ennen asuntonäyttöön menemistä?
 3. Neuvottelun tärkeyden ymmärtäminen ja harjoitteleminen
 4. Oikeanlaisten kysymysten esittäminen oman neuvotteluasetelman parantamiseksi.

Moduuli 3

 1. Vastapuolen luottamuksen voittaminen alitajuisesti
 2. Kehon kieli neuvotteluissa
 3. Olennaisen ja epäolennaisen tiedon poimiminen
 4. Misinformaation tunnistaminen ja hyödyntäminen
 5. Neuvotteluvivun löytäminen ja hyödyntäminen
 6. Hinnan ankkurointi ja sen psykologiset vaikutukset
 7. Ajan pelaaminen hyödyksesi

Moduuli 4

 1. Peliteoria asuntomarkkinoilla
 2. Neuvottelustrategian valitseminen
 3. Neuvottelutekniikoihin tutustuminen
 4. Neuvotteleminen ehdoista välittäjän kanssa
 5. Neuvotteleminen korjausvastuista taloyhtiön kanssa
 6. Opi parhailta: Case Steve Jobs
 7. Opi parhailta: Case Donald Trump
 8. Opi parhailta: Case Risto Siilasmaa

Mikä verkkokurssin arvo on?

Verkkokurssin arvo asiakkaiden saamien tulosten perusteella on helposti yli 5000€ jo yhdessä onnistuneessa asuntokaupassa. Jopa yli 30 000€ arvoisia tuloksia on saatu aikaiseksi yksittäisissä asuntokaupoissa laittamalla kurssin opit käytäntöön.

Tulokset ovat yksilöllisiä ja ne voivat kohdallasi olla alempia tai korkeampia, riippuen siitä miten hyödynnät oppeja ja millä asuntomarkkinoilla vaikutat. Joka tapauksessa luvassa on sellaisia oppeja, jotka voivat helposti maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti jo ensimmäisessä asuntokaupassa.

Tietenkin verkkokurssin arvo on vielä suurempi pitkällä aikavälillä jos teet elämäsi aikana useampia asuntokauppoja tai sovellat opittuja asioita muihin elämän osa-alueisiin, kuten palkkaneuvotteluihin.

Lisäksi rahallinen hyöty on vain yksi verkkokurssin eduista.

Käymällä verkkokurssin säästät myös hyvin paljon arvokasta aikaa ja energiaa, sillä kaikki olennainen on koottu yhteen pakettiin. Ilman verkkokurssin oppeja, voisit epäonnistua monta kertaa, ennen kuin saat kunnon onnistumisia asuntomarkkinoilla. Asuntomarkkinoilla kuitenkin ensimmäinen kauppa on tärkein, koska säästetyt rahat voi sijoittaa muualle kasvamaan korkoa.

Lisäksi opit kurssilla sellaisia asioita, joita voit soveltaa jokapäiväiseen arkeesi. Hyvät neuvottelutaidot hyödyttävät kaikilla elämän osa-alueilla, kuten parisuhteessa ja lasten kasvatuksessa. Kurssilla opitut periaatteet soveltuvat hyvin myös näihin tilanteisiin.

Verkkokurssin koko arvo muodostuu siitä, että:

 • Opit asuntomarkkinoilla onnistumisen reseptin, jotta säästät kovalla työllä ansaitsemaasi rahaa jonka voit käyttää tai sijoittaa muuhun.
 • Onnistut jo ensimmäisissä asuntokaupoissa, mahdollistaen varallisuuden karttumisen nopeammin.
 • Säästät aikaa ja hermoja kun et joudu kaivamaan kaikkea olennaista tietoa lukemattomista eri lähteistä.
 • Pystyt soveltamaan kurssilla opittuja asioita muihin elämän osa-alueisiin, kuten palkkaneuvotteluihin, parisuhteeseen ja lasten kasvatukseen.

 

Mieti nyt: Jos säästät ensimmäisessä asuntokaupassa edes 5000€, säästät lisäksi vuosien varrella noin 1000€ maksamattomissa koroissa. Mitä kaikkea sillä rahalla tekisikään? Ja miten pitkään sellaisen rahan säästämiseen menisi??? Asuntomarkkinoilla voit säästää sellaisia ja vieläkin suurempia summia pelkästään valitsemalla sanasi tarkoin.

Kurssiin osallistumisessa ei ole mitään riskiä, sillä annan sinulle 14 päivän täyden rahat takaisin tyytyväisyystakuun!

”TAKAAN, että olet tyytyväinen verkkokurssiin! Saat tutustua julkaistuihin materiaaleihin 14 päivän ajan ja jos et ole tyytyväinen kurssin tarjoamaan sisältöön, saat rahasi takaisin. Sinulle ei siis synny mitään riskiä kurssiin osallistumisesta!”

Verkkokurssin hyöty asiakkaalle on helposti yli 5000€, mutta kurssi maksaa vain murto-osan tästä, eli 599€.

Koska kurssi tarjotaan ensimmäistä kertaa keväällä 2020, kaksikymmentä ensimmäistä ilmoittautunutta saavat kurssin -50% hintaan, eli kurssi maksaa vain 299€*.

*Yritysasiakkaille hintaan lisätään alv.

Ilmoittaudu nyt mukaan verkkokurssille. Kertasijoitus voi maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

Yleisimmät kysymykset kurssista

Milloin voin aloittaa verkkokurssin?

Verkkokurssi järjestetään keväällä 2020. Kurssin alettua, kurssialustalle tulee viikoittain uusi moduuli, joka sisältää videoita ja muuta opetusmateriaalia aiheesta. Näitä materiaaleja voit käydä läpi itsellesi parhaiten sopivana aikana heti kurssin alettua.

Voinko käydä materiaaleja läpi omalla ajalla?

Kyllä, ehdottomasti. Kurssialustalle tulee viikoittain uutta opetusmateriaalia, joka on saatavilla 3kk ajan kurssin alkamisesta. Voit tämän ajan sisällä palata materiaaliin niin monesti kuin haluat, jotta varmasti saat kurssilta maksimaalisen hyödyn irti.

Onnistunko kurssin avulla varmasti asuntomarkkinoilla?

Kurssilla saat runsaasti työkaluja, jotka parantavat mahdollisuuksiasi onnistua asuntomarkkinoilla huomattavasti. Nämä työkalut perustuvat tutkimuksiin ja runsaaseen käytännön kokemukseen, eli ne on testattu ja todettu toimiviksi. Työkalujen käyttöönotto kuitenkin vaatii harjoittelua, eikä niistä ole hyötyä, ellei niitä käytä. Viimekädessä onnistuminen on siis itsestäsi kiinni.  Kurssilla opitut asiat eivät ole mitään rakettitiedettä, joten niiden avulla asuntomarkkinoilla onnistuminen on kyllä mahdollista kenelle tahansa.

Miten kurssin maksu hoidetaan?

Ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään vahvistusviesti ilmoittautumisestasi. Kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista sinulle lähetetään lasku kurssista. Kun lasku on maksettu, sinulle lähetetään ohjeet kurssialustaan kirjautumiseen. 

Voinko perua ilmoittautumiseni?

Totta kai! Kurssilla on 100% tyytyväisyystakuu. Ennen kurssin alkamista, voit perua ilmoittautumisen koska tahansa. Kurssin alettua, sinulla on 14 päivää aikaa perua ilmoittautumisesi. Mikäli perut kurssille osallitumisen ennen tätä, kaikki maksamasi rahat palautetaan tilillesi pikimmiten.