TARINANI

Vuosien intohimo

Kiinnostukseni asuntomarkkinoihin syntyi vuosikymmenen vaihteessa, kun aloin harkitsemaan oman asunnon ostamista. Luonteeltani olen aina ollut ihminen, joka perehtyy asioihin kunnolla. Näin ollen keräsin runsaasti tietoa asuntosijoittamisesta, rakentamisesta, remonteista, asuntomarkkinoiden trendeistä, neuvotteluista ja lainoista. Analysoin satoja myynnissä olevia kohteita oppiakseni havaitsemaan ja ymmärtämään alueellisia eroja, välittäjien toimintamalleja ja hinnoitteluvirheitä. Perehdyin asioihin perinpohjaisesti, sillä en halunnut jättää mitään sattuman varaan tehdessäni ehkä elämäni suurinta sijoitusta.

Väitöskirjasta remonttiin

Olin juuri aloittanut tekemään väitöskirjaani, kun löysin ensimmäisen ostokohteeni. Kyseessä oli todellinen remonttipommi, jossa tapetit tippuivat seiniltä ja katto oli tupakan savun kellastama. Asunnon pinnat oli uusittavat kylpyhuonetta myöten. Ostin kuitenkin asunnon, vaikka tiedostin väitöskirjaprojektini vievän rutkasti aikaa ilman iltaista remonttiprojektiakin. En yksinkertaisesti voinut kieltäytyä hyvistä kaupoista, sillä tällaisia tapauksia ei ole jatkuvasti tarjolla. Välttyäkseni yllätyksiltä, tein remontti- ja työtuntilaskelmoinnit huolella ennen lopullista tarjoustani. Kun kaikki kustannukset oli huomioitu, pystyin rauhallisin mielin allekirjoittamaan kauppakirjat. Lopulta sain asunnon hintaan, jota muun muassa pankkivirkailija ihmetteli. Hyvät kaupat eivät kuitenkaan olleet tuuria, minkä myöhemmin olen moneen kertaan osoittanut.

Nälkä kasvaa syödessä

Remontin valmistuttua aloin perehtymään uusiin kohteisiin. Huomasin pian, kuinka asuntojen metsästäminen oli intohimoni. Rahallisesti seuraavan kohteen osto ei kuitenkaan ollut vielä ajankohtaista, joten aloin auttamaan ystäviäni ja heidän ystäviään Helsingin sisäisissä asuntokaupoissa. Pari vuotta ja olin valmis myös itse tekemään seuraavat asuntokauppani. Onnistuin kuin onnistuinkin saamaan Helsingistä sijoitusasunnon, jonka vuokratuotto kipusi yli 9 %. Se oli kuitenkin vasta alkusoittoa. Sen jälkeen strategiani on ollut hankkia uusi sijoitusasunto 2-3 vuoden välein.

Onnistu sinäkin!

Päätin perustaa Kotia kohti -palvelun jakaakseeni  tietämystä ja apua sitä tarvitseville. On mieletön etuoikeus jatkuvasti auttaa ihmisiä onnistumaan asuntokaupoissa ja samalla toteuttaa omaa intohimoani. Mielelläni autan myös sinua onnistumaan analysoimalla sinua kiinnostavan ostokohteen puolestasi tai auttamalla vertailemaan eri ostokohteita keskenään. Voin myös ehdottaa hyviä sijoituskohteita toiveittesi mukaan! Ota yhteyttä jo tänään, jotta sinunkaan asuntokaupat eivät jää sattuman varaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *